Fodervärd

Fodervärd


Jag söker nästan alltid fodervärd till min uppfödning! Och varför gör jag det? 

Jag tar aldrig en kull valpar utan intentionen att spara minst en valp för fortsatt avel. För att säkerställa att alla mina hundar har ett så bra och aktivt liv som dem förtjänar så väljer jag att använda mig av fodervärd så att antalet hundar inte blir för många här hemma. Varje hund ska ha sin egen gosetid :) 

Att bli fodervärd behöver inte alltid vara till en valp utan det kan även vara till en vuxen hund som jag vill behålla avelsrätten på. 

Jag kommer alltid att prioritera en utställningsintresserad fodervärd till mina valpar då det är viktigt för mig att dem meriteras. Jag betalar anmälningsavgiften för officiella utställningsklasser upp till max 10 utställningar.

Vad betyder det då att vara fodervärd?

Oavsett om det är en valp eller en vuxen hund som du har på foder så bor den hemma hos dig som din egen hund. Du ansvarar för att hunden mår bra och får motion. Vill du träna och tävla med din hund i någon gren så gör du det. Jag har rätten till att ta 2 kullar på tiken och jag talar om när jag vill ta en kull och du talar om när tiken löper. När det är dags för parning så hämtar jag hunden och ser till så hon blir parad. Sen lämnas tiken tillbaka till dig och 2 veckor innan valpning så hämtar jag hem tiken inför valpning. Då måste hon stanna hos mig tills valparna är 8 veckor. Sen flyttar hon hem till dig igen. För att detta ska fungera så krävs det att vi har en bra dialog oss emellan. Du får självfallet komma och hälsa på din hund under den tiden hon är hos mig :) 

Jag söker naturligtvis även fodervärd till hanar också men då har jag hanen bara under tiden han ska para en tik så där är det lite annorlunda.

Tycker du att detta verkar intressant och känner att detta kan vara något för dig och din familj så tar du kontakt med mig så pratas vi vid. Det ska kännas bra för oss båda :)

Naturligtvis använder jag mig av Svenska Kennelklubbens Avtal

Mvh

Camilla Dahlroth

0733-349937

kennelsparvoga@gmail.com